Jobba på distans via din dator

En sak som många har upptäckt de senaste åren är att det går att skapa dig en karriär och arbete enbart via sin dator. Det här är så klart något som har blivit väldigt populärt och har utvecklats enormt den senaste tiden och det är inte svårt att förstå varför. Det här innebär ju oftast att arbetet går att utföra precis var som helst i världen och när som helst, så länge du har din dator och en internetuppkoppling som finns på de flesta ställena idag.

Vilka yrken går att genomföra på distans?

Det finns två dimensioner på den här frågan, den ena är yrken som genomförs helt och hållet på distans via datorn men också arbeten där vissa arbetsuppgifter går att göra på distans via datorn. Förslagen på yrken som går att genomföra på distans är många, du kan vara skribent och antingen arbeta för en tidning eller liknande och skriva artiklar, reportage och så vidare, men det här kan ju krävas att du ändå anpassar dig lite efter vad arbetsgivaren vill ha eller så kan du vara frilands skribent och låta olika arbetsgivare anpassa sig efter dig eller varför inte skriva en bok eller arbeta som översättare?

Men några yrken som inte är lika uppenbara är exempelvis att undervisa på distans och skolor inom detta söker ibland lärare till distansutbildningar då arbetet också blir på distans. En del studie- eller läxhjälp kan också ske online. Ibland kan du hitta jobb som exempelvis intervjuare, researcher och liknande som också sker helt och hållet via datorn. Mer information hittar du på om datorkunskap.com.

Har du redan ett jobb där du sitter mycket framför datorn men du sitter på ditt kontor? Prata med din arbetsgivare om du kan genomföra en del av dessa arbetsuppgifter på distans istället! Får du göra det på ett ställe du drivs på och känner dig inspirerad av att vara på så kanske du blir mer produktiv?

Skapa din egen online-verksamhet!

Om inget av dessa förslag känns attraktiva för dig så kan du istället starta din egna online-verksamhet! Det här är något som verkligen har blivit populärt och modernt de senaste åren och kanske är det här det nya sättet att arbeta på? Men hur ska du gå till väga? Det absolut bästa med det här är ju att du kan arbeta med det du verkligen vill, så det första du behöver veta är vad din passion är för något? Där har du sedan svaret på vad din verksamhet ska byggas på. Sedan är det bara att börja att jobba! Här är möjligheterna oändliga och bara du och din motivation sätter begränsningarna. Exempel på vad din verksamhet kan vara är pt-online, kostrådgivning, livscoachning, företagsutveckling, rådgivning med mera. En del lyckas till och med bygga upp sitt eget varumärke såpass bra att de enbart lever på sociala medier, till exempel på inkomster från sin blogg, instagram, youtube-kanal eller liknande. I dagens digitaliserade samhälle är verkligen ingenting omöjligt och du behöver bara bestämma dig för vad du vill göra, ”digitala nomader” är faktiskt ett begrepp som används!

Comments are closed.